Gofrm - Go-Forum Türkiye  

Geri git   Gofrm - Go-Forum Türkiye > Bilgi Teknolojileri > Bilgisayar (Sistem) Yönetimi (MCSE) > Linux Desktop

GeriBesleme Konu Araçları Stil
Alt 23-10-2009, 09:50   #1 (permalink)
Üst düzey uzman

academy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür: 558
407 Mesaja 632 Teşekkür
academy seckin uye olma adayi
Standart Sıfırdan en gelişmişe Linux

En kolay linux dersi

İçindekiler; (Dizin - İndex) (Bu sitede bu bölümde işlenmiş konuların konu başlıklarıdır. Tüm konular bu sitede detayı ile mevcuttur.)

▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ ▀▄▀▄▀
Sayfa 1
1- Giriş Konuşması (Neden Linux Ubuntu Tercih Ettim)
2- Neden Ubuntu? ve Ubuntuyu indirelim (Ubuntu desktop sürümü) Devamı..
3- İndirme yaparken Sudo dergisini gezinelim Devamı..
4- Ubuntu Desktop sürümü Kurulumu
5- İlk ubuntu ekran görüntüsü
6- Ubuntu herşey dahil geliyor.
7- İki masa üstü bir anda
8- Ubuntu da mail kullanımı (Evolution Posta)
9- Linux üzerinde driver olayları.

Sayfa 2 Tamamı..
10- Gimp Resim işleme programı. Linux'un photoshop'u
11- Linux'a program / Uygulama kurma ve çalıştırma. (İnstall and Run)
12- Thunderbird mail programı kurma. (Evolution'un alternatifi Linux outlook'u mail programı)
13- Masa üstü ve görsel temaları değiştirmek
14- Linux'ta donanım ekle kaldır olayları
15- Desktop ekran çözünürlüğü
16- Ağ üzerinde kurulu printer'dan çıktı almak (Ağ yazıcısı kurmak)
17- Klavye kısayol tuşları, Klavye tuşlarına program kısayolları atamak.

Sayfa 3 Tamamı..tıklayın >>
18- Klavye kısayol tuşları listesi. (Varsayılan atanmıış tuşlar listesi)
19- Linux'ta oyun, ubuntu desktop'ta oyun. Weshnoth
20- Linux üzerinde open office (Devamı M.39 'da)
21- Video edit programı
22- Linuxta RDP- Uzak Masa Üstü!

Sayfa 4 Tamamı..
23- Dosya ve klasör sistemi- Linuxta dosya yapısı
24- Yetki ayarları, Root kullanıcısı ve diğer kullanıcı hesapları (M.36'da devam ediyor.)
25- Ağ yönetimi, Network ayarları.
26- Dosya ve klasör gözatma sırasında adres çubuğu
27- Linux'ta msn ve benzeri messenger'lar.
28- Bash komutları ile basit programlama (Betikler)
29- Linux üzerinde programlama

Sayfa 5 Tamamı..
30- Ubuntuda görev yöneticisi CTRL + Alt + Del
31- Ubuntu şirket çalışanlarında
32- Tema Yüklemek (Detaylı) (M.13 Devamı)
33- Wine ile Ubuntu üzerinde windows programları çalıştırmak (Örneğin Photoshop CS gibi..)
34- Ubuntu sürümünü yükseltmek, Linux Update (Yeni sürüme geçiş)
35- Ubuntu ev kullanıcısında
36- Kullanıcıları Yönetmek (M. 24'ün devamı.)
37- Başlat çubuğu / Görev çubuğu 'nu yönetmek.

Sayfa 6 Tamamı..
38- Temalar (M.13 ve M.32 Devamı)
39- Ofiste Ubuntu. Open Office Org (M.20 'nin devamı)
40- CD ve ISO yazdırma
41- Swf'ler ve Flash player yükleme web sitelerinde flash animasyon izleme
42- Dosya paylaşımı (M. 25 Devamı)
43- Ağ, internet, dns sorunları ve çözümleri (M.25 Devamı sayılabilir)
44- Chat

Sayfa 7 Tamamı..
45- XP teması indirme ve yükleme (M.13 M.32 M.38 Devamı)
46- Görev çubuğunda açık programlar arasında gezinme.

▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ ▀▄▀▄▀

__________________________________________________ __________________________

İlim Mü'minin yitik malıdır. Onu Çinde bile olsa bulup almalıdır.
(Hadisi Şerif.)

__________________________________________________ __________________________________

Oğlum İsmail'e hediyemdir. .....

__________________________________________________ _______________________________________

Arkadaşlar,

Bu gün bilgisayarıma Linux işletim sistemi kurup test etme kararı aldım. (23.10.2009 Gofrm)

Sıfırdan En Gelişmişe Linux Eğitimi

Sürekli Güncellenmektedir ve Hiç bilmeyenler düşünülerek anlatılmış olup konular ilerledikçe en gelişmiş hale geçilmiş olacaktır.

Eğer Linux ihtiyaçlarıma cevap verecek olursa şirketimdeki 60 bilgisayarı da zamanla Linux'a geçirmeyi düşünüyorum.
Şöyle bir hesap yaptım; 23 Ekim 2009 Yer istanbul. Site Gofrm . com ;
200$ Vista + 240$Office 2007 = 440$ x 60bilgisayar = 26.400$ (Bu günkü kurla : 40binTL yapıyor)
Ve bu 26.400TL şirketimin cebinden çıkmış durumda. Ben her bir kaç senede bir bu 26.400$ ı şirketimin cebinden tekrar tekrar çıkmaması için Linux platformunu tam anlamıyla test etmeyi düşünüyorum.
(Üstelik, her bilgisayara 25$ 'dan antivirüs (60x25=1500$(2.250TL)) ya da , her bilgisayara internet koruma hariç. Üstelik Windows'un sürekli hata vermeleri yavaşlıkları, takılmaları sinir yanları, sık sık göçmeleri, zaman kayıpları da cabası.)

(Ha bir de, kullanıcılar bilgisayarına lisanssız yazılım kurmuş mudur? BSA ararsa ne olur vs.. gibi soru işaretleri de cabası. Çünkü BSA avukatlarının sadece bir (1) bilgisayarda bulunmuş olan ofis 2003 yazılımı için 80bin TL ceza kestiklerini biliyor muydunuz? Bir de reklam yapıyorlar gidin sitelerine bakın adamlar 3milyon euro ceza kesmiş olmaktan gururla bahsediyorlar.)

İşte burada sıfırdan hiç bilmeyen biri olarak neler yaptığımı ve nasıl Linux kurup öğrendiğimi her aşamasını paylaşacağım.

Hatta öyle yapmak istiyorum ki, gerekirse bazı küçük eksikliklerim olursa onları da Linux üzerinde C dilini öğrenip kendim yazmak ve tüm ihtiyaçlarıma cevap bulmak istiyorum... Belki abartı olur başaramam belki zaman bulamam ama burada canlı yayında sizlerin huzurunuzda deneyeceğim.

23 Ekim 2009. Yer İstanbul.

Not: Her aşamada fikirlerinizi paylaşabilir, soru sorabilir, öneride bulunabilirsiniz.

(Bu bilgi tamamen gofrm.com için yazılıp geliştirilmiştir. İzinsiz kullanılması yasaktır, başka sitelerde alıntı olarak kullanılması halinde mutlaka bu sayfaya link verilerek alıntı yapılması gerekmektedir. )

(Not: Bu yazıya başladığımda Linux hakkında %1 'den daha az bilgi sahibiydim.)

Etiketler; Ubuntu nasıl kurulur

ubuntu nasıl yüklenir, linux nasıl kurulur

, linux nasıl yüklenir, nasıl linux öğrenebilirim, linux eğitimi, ubuntu nasıl öğrenebilirim, ubuntu eğitimi, ubuntu yükleme, linux yükleme, ubuntu kurma, linux kurma, ubuntu kurulumu, linux kurulumu Linux Eğitimi

.

(Not: Buraya Sıfırdan en gelişmişe Linux Server nasıl kurulur'u merak ettiğiniz için geldiyseniz üzülmeyin sizin için de anlatımım var : Sıfırdan Linux Server öğreniyorum.)

Academy

Konu twko tarafından (27-01-2010 Saat 11:53 ) değiştirilmiştir.
academy isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 23-10-2009, 09:51   #2 (permalink)
Üst düzey uzman

407 Mesaja 632 Teşekkür

UBUNTU!

Nedenini bilmiyorum, sanki en yaygını bu gibi geldi, ve pardus ilk reklam edildiğinde denemiş ve başarısız olmuş olduğum için, ubuntu 'yu tercih ediyorum. Sadece deneme değil mi zaten. Beğenmezsem başka başka başka, doğrusunu bulana kadar hepsini deneyeceğim. Belki de ubuntu tüm ihtiyaçlarıma cevap verecek.

Ve....

Evet, ubuntu'nun Türkçe sitesi ve Türkiye bölümü varmış harika.

Ubuntu İndir | Ubuntu Türkiye

Bu linkten ;
Güncel sürüm: Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

32 Bit İşlemci Destekli Türkçe Masaüstü/Dizüstü Sürümü (CD Kalıbı)

Bu sürümü indiriyorum..

Buradan ubuntuyu indirmeye başladım. 2.5 saat filan süreceğini söylüyor..

Sabırla bekliyorum.

Siz de bekleyin..

Bu arada yazıları okumaya devam ederken başka birşey farkettim. Aslında bir de DVD sürümü varmış indirilebilecek aynı sayfada aşağılarda.. Ubuntu için hazır programları vs. içeriyormuş.. Ama Benim indirme işlemim %13 tamamlanmaya başladığı için bunu iptal edip DVD sürümünü indirmeyeceğim. Çünkü DVD sürümündeki ek programlar daha sonra manual indirilip kurulabiliyormuş..

Bir de ayrıca Ubuntunun her yeni sürümü çıktığında; Sistem > Yönetim > Güncelleme Yöneticisi yolu ile kullandığınız sürümü en son sürüme kolayca güncelleyebiliyormuşuz..

Sayfanın en altında şunları gördüm;

Ücretsiz CD Siparişi
Ücretsiz CD siparişi vermek için burada yer alan adresini ziyaret edebilirsiniz.
KDE Masaüstü ortamına sahip Ubuntu (Kubuntu) sürümünü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
XFCE Masaüstü ortamına sahip Ubuntu (Xubuntu) sürümünü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Buradan anladığım kadarıyla, KDE ve XFCE şeklinde ayrı ayrı farklı masa üstü ortamları da varmış.. Henüz bunların ne anlama geldiğini bilmiyoruz, gerçi KDE Desktop diye çok eskiden kurduğum bir linux versiyonu hatırlıyorum onda KDE desktop vardı ve Windows gibi dizayn edilmiş masa üstü demekti sanıyorum ama, zamanla bu terimleri daha iyi anlayacağız.

Not: Ubuntu 10.04 sürümü çıktığı için yeni sürüm hakkında özet bilgi veriyorum. (25 Haziran 2010)
Bu adresten son sürümü indirebilirisniz; http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

Konu kuolevaiselle tarafından (25-06-2010 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 23-10-2009, 10:15   #3 (permalink)
Üst düzey uzman

407 Mesaja 632 Teşekkür

Bu arada webde gezinirken forum.ubuntu-tr.org sitesinde SUDO adında bir e-dergi (Ubuntu dergisi) olduğunu farkettim ve link'ten linke bindim linkten linke bindim, SUDO » Sayılar adresinde durdum.

Tüm sayıların özet başlıkları ve her sayıyı zip formatında indirebiliyorsunuz.

1. sayıdan başlayarak ilgimi çeken her konuyu okumayı düşünüyorum. İşe yarayacak bilgileri test ettikten sonra sizinle paylaşacağım tabiki..

Pardon zip formatında değil tar formatındaymış.. Ama Winrar , tar'ları da açıyor sanıyorum.. Daha linux kuramadık tar yok o yüzden.. WinRar sağolsun ..

Evet çok hızlı indi ve içinde pdf formatında dergi'nin 1. sayısı çıktı. Bi göz atalım yorumları sonra paylaşırım.

Dergiye hızla göz gezdirdim..

Dehşet ötesi.. Bu ubuntu Windows'tan aşağı kalır gözükmüyor. Ben bu ubuntuyu öğrenir ve kullanırım arkadaş dedirtti sudo dergisinin 1. sayısı.

Ubuntu'da oyun, laptop kısayol tuşlarının ubuntuda kullanılması, ubuntu da winamp ve en önemlisi ubuntu üzerinde grafik işleme programı GIMP (gimp) 'i anlatıyorlar ki, eğer web tasarımında kullanabilirsem photoshop'un çeyreği kadar olsa işime yarar.

Konu academy tarafından (02-12-2009 Saat 09:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-10-2009, 19:53   #4 (permalink)
Üst düzey uzman

407 Mesaja 632 Teşekkür

UBUNTU KURULUMU!

Ubuntu'yu yukarıda tarif ettiğim şekilde indirdikten sonra bir ISO dosyası geliyor bu iso dosyasını Nero Burning programının trial versiyonunu kullanarak CD'ye yazdırdım. Sonra bu CD ile bilgisayarı açtım.

Açılış sırasında CD'den yükleme seçeneğini sordu ve onayladım.

Ubuntu Linux otomatik olarak kurulmaya başladı.

(Sadece kurulum bölümünü detaylı anlatan ubuntu kurulumu konusunu resimli Burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz : http://www.gofrm.com/forums/linux/19...l-kurulur.html)

Kullanım dil seçeneklerinde Türkçe vardı ve Türkçe olarak ilerlemeye başladım.

Vista gibi gelişmiş bir kurulum arayüzü var. Sadece eski harddisk bilgilerini silip silmeyeceğimizi? Ya da Eski işletim sistemini koruyup üstüne 2. bir işletim sistemi olarak kurup kurmayacağımı sordu. Ben asla dedim çünkü iki işletim sistemi bir arada olursa, hep elimin alıştığını tercih edeceğim. Bu nedenle Bütün Diski kullan seçeneğini seçtim. (* diğer seçeneği seçtiğinizde ne olacağı bilgisi aşağıdadır.)

Burada bir de Ext 3 diye bir format tipi seçti onu da onayladım. (Fat 32 , NTFS gibi bir şeye denk geliyor bu format tipi.)

İleri deyince, otomatik olarak Disk bölümleme bölümüne geldi. Diski 2'ye böldüm. 1. bölüme ubuntu kur dedim ve ileri dediğimde işletim sistemini hızla kurdu.

Sonra, Açılışta, Türkçe ek dil paketleri olduğu uyarısını ve istersem bunları yükleyebileceğim önerisinde bulundu onayladım ve dil paketlerini yükledim.

Sonra (şu an) 255 tane ek güncelleştirme buldu ve bunları yüklemek istedi 30 dk kadar sürede 235 tane güncelleştirmeyi yükledi hala da güncelleştirmeye devam ediyor.. 26 Ekim 2009 Gofrm

Yarın da ubuntu üzerinde Thunderbird 'i (güzel bir open source mail programı) ve mail olaylarını deneyeceğim. Fırsat bulursam görüşlerimi de burada paylaşacağım. Daha sonra da open office vs. vs. tüm herşeyi deneyerek burada paylaşacağım.

(* Kurulum sırasında iki işletim sistemini bir arada tut seçilirse;
Not; başka bir bilgisayara daha ubuntu kurduğum için artık bu özelliği de biliyorum. XP kurulu bir bilgisayara ubuntu CD si ile kuruluma başladığınızda size yukarıda * mavi ile belirlenmiş aşamada belirtildiği gibi, Eğer 2 işletim sistemi 1 arada XP ve ubuntu (linux) birlikte çalışacak seçeneğini seçerseniz, size hangi işletim sistemine harddisk üzerinde ne kadar yer ayırmak istediğinizi soruyor, siz kaydırma çubuğu şeklindeki araç ile harddiskin bölümünü belirliyorsunuz, iler dediğinizde ise;

- Var olan işletim sisteminin özelliklerinin şu an ki kurduğunuz ubuntuya alınıp alınmaması seçeneğini sunuyor. Benim kurduğum bilgisayarda başka veri yoktu ama ben bundan, outlook ve belgelerim, masa üstü gibi bilgilerin de bu ubuntu 'ya aktarılmasını anladım. Tabi exe dosyalar filan değil ama, örneğin outlook pst dosyası ubuntu mail içine mailler, kişiler eklenmiş olarak geçebilir. -

Bu seçenekleri geçtikten sonra normal kurulum aşaması devam edip tamamlanıyor.)

(Dip not: Nero programının trial versiyonu windows kurulu olan bilgisayarımı(xp) öyle yavaşlatmış ve dondurmuştu ki kaldırmak zorunda kaldım. Hani nero diyorsanı; sanıyorum, 2007 veya 2006 yıllarında byte dergisinin vermiş olduğu bir dvd den çıkmış bedava sürümüydü )

Konu academy tarafından (02-12-2009 Saat 09:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-10-2009, 20:08   #5 (permalink)
Üst düzey uzman

407 Mesaja 632 Teşekkür

İlk screenshot (İlk ekran görüntüsü) !

Evet!

Ubuntu üzerinde Firefox ile ilk yazımı da yazıyorum. Burada bile sanki sözcük doğrulama yapıyor, anlamadım bazı kelimelerin altını kırmızı çiziyor, word gibi.. zamanla anlarız bakalım..

Evet ilk ubuntu screenshot'ı yani, ubuntu işletim sistemimden gofrm'u açtığım ilk print screen'im.

Konu academy tarafından (30-10-2009 Saat 11:42 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-10-2009, 23:14   #6 (permalink)
Super Moderator

makaram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür: 542
211 Mesaja 301 Teşekkür
makaram seckin uye olma adayi

hadi bakalım
Alt 26-10-2009, 23:21   #7 (permalink)
Üst düzey uzman

407 Mesaja 632 Teşekkür

All in one (Herşey Dahil)!

Ah hevesimi kursağımda koydun ubuntu!

Ne güzel önce işletim sistemini kuracaktım, ardından thunderbird ile mail kuracaktım, sonra winamp gibi bir müzik programı, sonra mediaplayer gibi bir video programı, sonra open office vs. vs.

Daha Thunderbird'i kuramadım çünkü tar.gz (sıkıştırılmış dosya) indirdim sonra masa üstüne bir klasör içine açtım. İçinde çift tıklayıp çalıştıracak dosya (exe) yok, aradım bulamadım. Şimdi nasıl çalıştıracağımı arıyorum..

Ama başka birşey oldu, ben her birini tek tek kurarım dediğim herşey ubuntu içinde Türkçe kurulmuş olarak geldi.

Mail, Resim işleme programı, Browser, Office, müzik programı, cd yazma programı, müzik yapma programı, video programı vs. vs. aklına ne gelirse çoğu dosyayı ubuntu'nun içine hazır gömmüşler, kurulumla birlikte geliyor..

Öyleyse ben de Tiger gibi programları ubuntu içinde çalıştırmakla uğraşmalıyım.. Tabi bir de, bu hazır programların iş hayatımda ne kadar kullanışlı olduğuna bakmalıyım. 26 Ekim 2009 gofrm . com

Konu academy tarafından (30-10-2009 Saat 11:41 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-10-2009, 23:22   #8 (permalink)
Üst düzey uzman

407 Mesaja 632 Teşekkür

Linux Dersleri

2 Masaüstü bir anda!

Söylemeden geçemiycem,

Ubuntuyu kullanırken çok güzel şeylerle de karşılaşıyorum ki, şu an en hoşuma giden şey, 2 masa üstü olması, sanki iki farklı monitörüm varmış gibi, bir dosyayı tutup, diğer masa üstüne taşıdığında, görev çubuğundaki programlar ve masa üstündeki herşey dahil, yok oluyor, sadece bu yeni masa üstünü görüyorsun..

Bu güzel bi özellik.

-----
30 Ekim 2009 not (ek):
Ayrıca bu masa üstü sayısı 2 ile sınırlı değil, istediğin kadar masa üstü üretebiliyorsun.
Şöyle ; İkincil çubuk olan masa üstü araç çubuğunun (windows için görev çubuğu diyebiliriz.) En sağında bulunan ekranlar arası geçme kısmı sağ tıkla tercihler seçeneğine gelinir. Çalışma alanı sayısı bölümünden çalışma alanı sayısı girilir.

Artık o sayıda ek masa üstü (çalışma alanı olmuş oldu)

----
2 Aralık 2009 (ek):
Ctrl + Alt + Sağ Cursor(Sağ ok tuşu) ve Ctrl + Alt + Sol Cursor(Sol ok tuşu) ile bu ekranlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Linux Eğitimine başlıyoruz

Konu academy tarafından (02-12-2009 Saat 09:41 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-10-2009, 23:25   #9 (permalink)
Üst düzey uzman

407 Mesaja 632 Teşekkür

Ubuntu Mail;

Linux Üzerinde Mail;

Ubuntu başlat menüsü diyebileceğimiz üst tepedeki menü'de Uygulamalar menüsünü tıklayınca altında çıkan İnternet başlığının altında Mail programı bulunuyor. Bu program Evolution mail programı. Ubuntu'nun içinde ücretsiz gelen sürüm. Pop3 mailimi bunun üstüne kurdum. Güzel bir şeye benziyor, henüz tam test yapmadım yapınca paylaşacağım.Gofrm.

(Not: bir kaç gün önce daha ubuntuyu kurmadan önce ThunderBird 'i keşfettiğim için, ubuntu evolution mail'i kullanmıyorum ancak şöyle bi göz gezdirdim de outlook gibi görevler, takvim vs.. herşey var bunda da, eğer thunderbird den memnun kalmazsam buna tekrar geçeceğim.)

Evolution Posta;

İşte bir ekran görüntüsü;
02.11.2009

-------------------------------------------------------------------------------------------
(6 Kasım 2009 notum; ubuntu evolution posta'yı çok küçümsemişim Thunderbird'i bırakıp evolution'a geçtiğimi hatırlatmak isterim. Detaylı bilgiyi burada paylaşacağım.)
--------------------------------------------------------------------------------------------

Ubuntu Evolution postayı artık Thunderbird ya da outlook yerine kullanıyorum. Ki, eski outlook 2007 kullanıcısı olarak en az onun kadar memnunum, her işimi görüyor.
Sadece 587. portta takılacağımı sanmıştım ancak,
Evolution öyle bi posta ki,
Kurarken kendisi ilgili portları tarıyor ve smtp için hangi portu kullanacağını kendisi tespit ediyor, ayrıca bir 587. port ayarı yapmaya gerek yok.

Ama ben yine de smpt'nin hangi portu kullanacağını elle belirlemek istiyorum diyorsanız o da çok kolay

Düzen > Tercihler > mail hesabını düzenle > kendi mailini düzenle modunda aç
Eposta Alma Gönderme özelliklerine gel ve aşağıdaki resimdeki düzenlemeyi yap. (Sonuna :587 ekle)

Söylemeden geçemeyeceğim özellikleri ise;
1. Evolution posta 'da Microsoft Outlook pst dosyalarını açmak;
PST dosyasını (Daha önceden kullandığınız herhangi bir Outlook versiyonunun backup dosyası(Yedek)) Evolution içine import edebiliyorsunuz. Yani eski maillerinizi buraya yükleyebiliyorsunuz.
Dosya menüsünden Aktar seçeneğini kullanabilirsiniz.

2. Ubuntu evolution posta'da backup alma, verileri yedekleme ve geri yükleme;
Maillerinizi yedeklemek çok kolay, PST gibi zor ve uzun bir iş değil, mail klasörünü Tar.gz olarak sıkıştırıyor ve istediğiniz yere yedek alabiliyorsunuz. Bunun için de dosya menüsünden yedekle seçeneğini kullanmanız yeterli. Yedeği geri almak için ise, Dosya / Geri alma menüsünü kullanabilirsiniz.

Konu academy tarafından (26-12-2009 Saat 15:18 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-10-2009, 23:29   #10 (permalink)
Üst düzey uzman

407 Mesaja 632 Teşekkür

Ubuntu üzerinde Driver (Sürücü) !

Bu arada driver konusunda çok başarılı, ubuntu. Dell laptop'umun çoğu driverini (sürücü) tanıdı, en azından birebir tanımasa bile çalışır hale getirdi. Artık orjinal driverlarını yüklemek windows işletim sistemlerinde olduğu gibi bana kaldı.

Ama örneğin wriless'i tanıması çok hoşuma gitti, internete kolayca bağlandım ubuntuda.

Linuxta Driver / Sürücü

--------------
2 Aralık 2009 Notum: (Bu yazıyı yazdıktan 1,5 ay geçmiş ve ben ubuntuyu bir çok tanıdığa tavsiye ettim kurdum veya kurdurdum, onlarca farklı bilgisayar / laptop sürümlerinde henüz driver sorunu yaşayan, ubuntu'nun tanımadığı bir driver olduğunu söyleyen duymadım.)

2. sayfaya geçmek için aşağıdaki rakamları ya da burayı tıklayın!

Konu academy tarafından (07-12-2009 Saat 09:40 ) değiştirilmiştir.

Bookmarks

Etiket
linux kurulumu, linux ogrenmek istiyorum, nasil linux ogrenirim, sifirdan en gelismise ubuntu, sifirdan linux egitimi, ubuntu, ubuntu 9.10, ubuntu dersleri, ubuntu desktop, ubuntu egitimi, ubuntu kurulumu, ubuntu mail, ubuntu nasil kurulur, ubuntu nasıl, ubuntu nedir, ubuntu ofis, ubuntu ogreniyorum

Konu Araçları
Stil