![]() |
![]() |
|
|
#61 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Teşekkür: 558
391 Mesaja 605 Teşekkür
![]() |
Linux Ubuntu Destkop için XP teması indirin : [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...]
Kendi kullandığım çok güzel XP teması. Gerçekten XP'den farkını anlamakta zorlanıyorsunuz. Bir de dosya paylaşımını filan kurarsanız tam XP gibi çalışıyor. [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] Tıklayın indirin. Download linki : [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...]
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
391 Mesaja 605 Teşekkür
![]() |
Başlat çubuğunda açık olan programlar arasında gezinin!
Başlat çubuğu (Görev çubuğu) üzerinde o an çalışıyor olan programların iconlarını görebiliyorsunuz. Mouse'unuzu başlat (Görev) çubuğu üzerinde açık bir program simgesi üzerine getirin ve mouse'unuzun yuvarlak scroll tuşunu çevirin. Göreceğiniz gibi, sırayla açık olan programlar ekrana gelmekte, siz çevirdikçe diğer program küçülüp bir diğeri ekrana gelmektedir. Hani windows'ta Alt + Tab ile geçiş yapmaya benziyor. (Hoş Alt + Tab ubuntu 'da windows'takinden daha güzel mümkün zaten.) Çok güzel bir uygulama.
Konu academy tarafından (29-12-2009 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#63 (permalink) | |
|
Co-Admin
Teşekkür: 481
367 Mesaja 541 Teşekkür
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#65 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
391 Mesaja 605 Teşekkür
![]() |
23.10.2009 'da başladığım ubuntu hikayesinin neresindeyim ...
Bu gün 03 Aralık 2009 Ubuntu kullanmaya başlayalı 1,5 ay olmuş ve her işimi ubuntu ile %98 oranında sorunsuz olarak hallediyorum. İşte, evde, ve diğer tüm işlemlerimde ubuntu kullanıyorum. Düşündüğüm kadar da Windows'a mahkum değilmişiz ve alışkanlıklar da değiştirilebiliyormuş. Geçenlerde Windows 7 'yi gördüm de, Ubuntu Windows XP 'ye ondan daha çok benziyor ve daha kullanışlı. Windows 7 resmen Vista'nın yeni versiyonu olmuş ve çok gereksiz işlem uzatmaları Vista gibi devam etmiş hoşuma gitmedi. Tabi bu süreçte ubuntu 'yu işyerinde kullanırken, ISO 9001 eğitimi aldığımı, 1 sağlık bakanlığı teftişi geçirdiğimizi, 1 yeni müşteri ile anlaşma yaptığımızı, tüm mailleşmeler, toplantılar ve işlemlerini ubuntu üzerinden yürüttüğümü söylemeliyim. Bir an bile ubuntu beni yarı yolda bırakır mı diye düşünmedim. Eminim ki, bu olasılık Windows'ta her zaman daha fazla olmuştur ve olacaktır. En azından ubuntu'da durup dururken, işlemci ya da ram şişmiyor, makine yavaşlamıyor Windows gibi durup dururken sorunlar oluşmuyor yani. Ancak, eskisi kadar heyecanım kalmadı. Yani birilerine ubuntu anlatayım, ubuntu duyurayım derdim zayıfladı. Çünkü, insanlar başkaları bir şeyi önerince kıymeti olmuyor, bırakayım herkes kendisi keşfetmiş olsun ve kendi kaşifliklerinin tadına varsınlar. Herkes benim gibi kaşif olmayı seviyormuş bunu yeni anladım. Gelelim ubuntunun eksikliklerine; 2 önemli eksikliği %2 puan kaybettiriyor benim nazarımda ubuntuya, 1. Gimp 'in daha çok geliştirilmesi ve Photoshop kıvamına getirilmesi gerek, 2. Mail programı Evolution'un şöylesi (aşağıdaki resimdeki gibi) saçma sapan görüntülerden kendini arındırması gerek. Orada şabolonlar yerine şablomlar yazması ve bu harf hatasının 9.04 'te olduğu gibi 9.10 'da da devm ediyor olması insanı rahatsız ediyor. Ve en önemlisi de, mail imzalarının düz yazı olarak yazılabilmesi ve mail imza'sında html (resimler ve renkler) kullanılamamamsı bu kötü bir durum. ![]() Resimde de görebileceğiniz gibi, beyaza yakın açık gri bir yazı ile beyaz zemin üstüne yazılmış yazılar okunmuyor.. Okunmasın diye bu kadar uğraşılsa olmazdı sanıyorum.. Bu 2 sorun'un ubuntu geliştiricileri tarafından yakın zamanda çözüleceğini umuyorum.
Konu academy tarafından (30-12-2009 Saat 10:50 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#66 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
391 Mesaja 605 Teşekkür
![]() |
Ubuntu neden güzel sorusunun cevaplarından biri daha..
Bu gün, laptop'ımı değiştirme kararı aldım. Benim kullandığımdan daha güzel olduğu için yeni laptop'ı tercih ettim. Ancak bu yeni laptop'ın harddiski benim harddiskimden daha küçük olduğu için harddiskimi almaya karar verdim. Yeni laptop'ın harddiskini de benim eski laptop'a takacaktım. Benim üzerinde linux ubuntu 9.10 kurulu olan harddiskimi yeni (eskisinden başka marka ve başka model) laptop'a takıp bilgisayarı formatlamak için açtığımda, CD 'den ön yükleme ekranını kaçırdım. Sonra ubuntu açılış ekranı geldi, şifremi girdim. Oda nesi??? Ubuntu sorunsuz bir şekilde açıldı. Yeni bilgisayar, yeni donanımlar, yeni sistem yok böyle birşey.. Ubuntu sanki hiç birşey olmamışçasına yeni evini beğendi ve çokta güzel kullanıma açtı. Yeni bilgisayara geçerken harddiskinizi alırsanız ubuntuyu ya da yeni bir işletim sistemi kurmanıza gerek yok. Bunu bilseydim, harddisk değiştireceğim diye tüm bilgilerimi (Kes yöntemi ile usb disk'e taşımazdım. Epey de zamanımı aldı bu iş..) Hatta şunu bile yapabilirsiniz, bir yerden bir yere giderken sadece harddiskinizi yanınızda taşıyın, (Örneğin usb) sonra gittiğiniz yerdeki bilgisayarın açılışını usb harddiskten yapın, hiç sorunsuz en son çalıştığınız gibi çalışmanıza izin veriyor ubuntu. Diyeceksiniz ki, usb'den ya da CD 'den açılan işletim sistemleri var... Hayır bu onlar gibi değil bu normal hazır tam bir işletim sistemi ve yeni harddiski takıp açtığımda, bana Windows'ta olduğu gibi onlarca, soru sormadı, onlarca dakika bekletmedi, sanki hiçbirşey yokmuş gibi, işletim sistemi açıldı ve kullanmaya başladım. Tebrikler ubuntu.
Konu academy tarafından (29-12-2009 Saat 14:27 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| Teşekkür eden: | makaram (28-12-2009) |
|
|
#67 (permalink) |
|
Acemi gofrm'lu
Teşekkür: 2
4 Mesaja 5 Teşekkür
![]() |
Baştan beri yolladığın yazıların neredeyse hepsini(maalesef hepsini değil. kimi yerlerde hızlı geçtim ama çoğu yerini okudum) okudum. Kesinlikle çok başarılı buldum. 2-3 yıldır iş yerinde de evde de Ubuntu kullanıyorum. Windows ihtiyacım olması durumunda VirtualBox sağolsun Windows'u da Ubuntu üzerinden kullanıyorum(üretilen yazılımlar windows üzerinde de test edilmeli
). İlk kurduğum sürüm 7.10.Ubuntu kullanırken yaşadığım belki de tek sorun donanımlar ile alakalı. Özellikle ekran kartı problemleri. Bu aslında Ubuntu'dan değil, donanım üreticilerinin Linux'a ver(me)dikleri destekten kaynaklanıyor. Biraz uğraştırsa da çözülemeyecek problemler değil. Tabi her Kernel güncellemesinde korkarak güncelleme yapıyorum denebilir. Gelelim "sudo"ya. Mesajlarından birinde sudo'ku kullandığını ama yeterli bir tanım yapmadığını gördüm. Linux'ta tüm işlemler bir "do(yap)" dur. sudo ise "super user do" olarak çevrilebilir. Yani yönetici(super user) gibi yap. Çoğu yerde hayat kurtarır. sudo kullanarak normal kullanıcınızın yetkisinin yetersiz olduğu herşeyi yapabilirsiniz. Bu yüzden Linux'ta yetkilendirme çok önemlidir. Oluşturduğunuz kullanıcı asla yönetici değildir. Normal Linux dağıtımlarında root olarak sisteme giriş yapabilirsiniz ama bu Ubuntu'da engellenmiştir. Sisteme root olarak giriş yapamadığınız için de sudo daha çok önem kazanır. Tabi terminalden "sudo su" yazarak yönetici terminalini kullanabilirsiniz. Her gördüğümde güldüğüm bir sudo karikatürü. ![]() sudo, aynı burada olduğu gibi sisteme emir vermenizi sağlar. Mesajlarından birinde dizin yapısından bahsederken "etc" için pek önemli olmadığını düşündüğünü yazmışsın. Aslında en önemli dizinlerden biridir. O yüzden dizin yapısını da anlatmak istiyorum. --- /bin (binary)- Neredeyse tüm çalıştırılabilir dosyalar buradadır. Normalde bir dosyayı çalıştırmak istediğinizde dosya yolunu da yazmalısınız (/opt/dosya/yolu/dosya_ismi) ya da konsolda çalıştırılabilir dosyanın bulunduğu dizindeyseniz "." (içinde bulunduğunuz dizin ., bir üst dizin .. işaretiyle belirlenir.) kullanarak yazmalısınız(./dosya_ismi). Eğer dosya bin klasörü içindeyse, direk "dosya_ismi" şeklinde çalıştırılabilir dosyanızı çalıştırabilirsiniz. --- /boot - kernel gibi bilgisayarı başlatmak için zorunlu olan dosyalar buradadır. --- /dev (devices)- donanım sürücüleriniz --- /etc - sisteminiz için gerekli her türlü ayar dosyası buradadır. Örnek vermek gerekirse masaüstünüzü görmenizi sağlayan ayarlar /etc/X11 klasöründedir. --- /home - kullanıcıların dosya ve dizinleri --- /lib (library) - sistem kütüphaneleri --- /lost+found - sistemin düzgün kapatılmadığı durumlarda bazı hatalar oluşur. Bu hataların sisteme zarar vermesini önlemek için bu klasör var. Buradaki dosyalar sistem başlangıcında kontrol edilir ve herhangi bir sistem hatasının yaşanması engellenir. --- /media - mount edilmiş dürücüler ve aygıtlar buradadır. (cdrom, diğer harddisk sürücüleri, webcam ...) --- /mnt (mounted) - mount edilmiş dosya sistemleri --- /opt (optional) - eğer üçüncü parti bir yazılım yüklemek istiyorsanız bu dizine kurabilirsiniz. --- /proc (processes) - bu dizini ben de tam bilmiyorum ama o an çalışan işlemlerle alakalı birşeyler dönüyor burada --- /root - root kullanıcısı için home dizini --- /sbin - /bin dizini gibidir. Tek fark sadce sistem dosyalarının bulunması --- /sys - sistem bilgisi içerir --- /tmp - geçici dosyaların bulunduğu dizin --- /usr - genel olarak kullanıcı uygulamaları bulunur --- /var - genel olarak loglar, yedekler ve bunun gibi diğer bilgiler bulunur. (/var/local/ dizinini localde kullandığım svn,trac gibi araçlar için kullanıyorum) --- /usr/local/bin - kendi programlarınızı koyabileceğiniz dizin. upgrade ile dosyalar değişmez. --- /usr/share/doc - dökümantasyonların bulunduğu dizin Görüldüğü üzre bir çok önemli bilgiyi barındıran dizinler var. Bu dizinlerin çoğuna normal kullanıcıların girmeye yetkisi yok. Eğer bir değişiklik yapmanız gerekirse sudo kullanmak zorundasınız. Linux'un güvenli bir sistem olmasının nedeni de bu. Bu yüzden kullandığınız kullanıcıya su(super user) yetkileri vermeyin. Bir süre sonra hangi dizinleri kullanmanız gerektiğini hangi işlemleri yapabileceğinizi veya hangilerini yapamayacağınızı öğrenmiş olacaksınız. Bu yüzden super user yetkileri çok önemlidir. Bu yetkilerin kısılması, sisteminizin hem içeriden hem dışarıdan gelebilecek olası saldırılardan korunmasına yardımcı olur. Program yükleme olayı da aklına takılmış sanırım. Program yüklemek için kullanılan aptitude (apt-get) aslında "Synaptic paket yöneticisi" yazılımının terminalden kullanım şeklidir. İkisinin de sudo yetkileriyle çalıştırılması gerekir. Yeni gelen Ubuntu Yazılım Merkezi 'ni kullanmıyorum ama yarayışlı olabilir. Bir yazılıma ihtiyacınız varsa ve yazılımın ismini biliyorsanız terminalden sudo apt-get install program_ismi ya da sudo aptitude install program_ismi yazmanız yeterlidir. Hatta programın ilk birkaç harfini yazarsanız "tab" a bastığınızda programın tam ismini yazmanıza yardımcı olacaktır.(örnek olarak screencast programı istanbul'u yüklemek için sudo apt-get install ist yazıp tab tuşuna basmanız yeter. O istanbul'u tamamlayacaktır.) Aynı işlemi Synaptic Paket Yöneticisinden de yapabilirsiniz. Bunun için Synaptic'i açın ve arama kısmına programın ismini yazın. Eğer program ismini bilmiyorsanız Synaptic şart. Synaptic Paket Yöneticisini açın ve aradığınız programın ne yapmasını istediğinizi yazın.(örnek olarak synaptic arama bölümünde screencast yazarsanız istanbul'u orada göreceksiniz.). Eğer programın ismini biliyorsanız fakat program ubuntu depolarında yoksa, bu sefer dosya indirmeniz gerekecek. Çift tıklayarak kurma olmadığını söylemişsin fakat çift tıkla kurulum Ubuntuda da var. Ubuntu, Debian Linux tabanlı bir sistemdir. O yüzden .deb uzantılı paket dosyaları kullanır. Örnek olarak skype kurmak istersek (aslında skype ubuntu depolarında var ve aptitude ya da sinaptic ile de indirilebilir.) ve sitesinde yayınlanan versiyonunu yüklemek istiyorsak siteden .deb uzantılı paketi indirip çift tıklamamız yeterlidir. Kurulan yazılımları kaldırmak için de iki yöntem var. Birincisi sudo apt-get remove program_ismi. İkincisi synaptic paket yöneticisinden programın ismini bulup kaldırmak için işaretlemek. İşin güzel kısmı, deb paketiyle kurduğunuz bir yazılım varsa o programı da bu listede bulabilirsiniz çünkü deb paketleri çalıştırıldığında güncellemek için adresleri kaydedilir ve update, remove işlemleri synaptic ve aptitude ile yapılabilir. Gelelim insanların en çok takıldığı eski tarz derlemeye. Elinizde kurulacak programın klasörü var fakat ne deb paketi var ne de o yazılım aptitude listesinde var. O zaman programı derlemeniz gerekir. Bunun için konsoldan programın klasörüne girilip ./configure komutu çalıştırılır. Sonra make make install komutları çalıştırılır. Program derlenmiş oldu. Bu programı silmek için bulunduğu klasörü silmek yeterlidir. Yazılarda fazlasıyla heyecanlı olduğun anlaşılıyordu umarım bu bilgileri yazarak kendin keşfedeceğin kimi şeylerin heyecanını azaltmamışımdır. Bir ara benim favorim olan Compiz ile olan maceralarını anlatırsan çok sevinirim. Mutlu keşifler
Konu tripanazomigam tarafından (28-12-2009 Saat 20:21 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| Teşekkür eden: | academy (29-12-2009) |
|
|
#68 (permalink) | ||
|
O artık gofrm'lu
![]() Üyelik tarihi: Jan 2010
Teşekkür: 55
31 Mesaja 41 Teşekkür
![]() |
Adım adım kurulum şu şekilde: Download VMWare Server 2.0 [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] adresinden -kayıt olarak- vmware server 2.0′ı indirebilirsiniz. Kayıt işleminin ardından erişebileceğiniz download sayfasının en üstünde, Windows ve Linux için iki ayrı Lisans numarası bulunmaktadır. Linix için olan lisans numarasına kurulum sırasında ihtiyacınız olacak. Bu nedenle bu numarayı bir yere kaydedin. Sayfanın alt bölümlerinde ise download linklerini göreceksiniz. Bu linklerden VMware Server 2 for Linux Operating Systems ibaresinin karşısında bulunan taruzantılı image dosyasını örneğin ana dizininize download edin. (Sisteminiz 64bit ise, 64bit sürümü indirin.) 500MB civarındaki tar.gz dosyasını indirdikten sonra kurulum adımlarına geçebiliriz. Gerekli Paketleri Sisteme Yüklenmesi VMWare Server, linux kernel header’ları, build-essential ve xinetd pakerlerine ihtiyaç duyuyor. Dolayısı ile kuruluma başlamadan önce bu paketlerin sisteminizde kurulu olması gerekir. Şimdi bu paketleri yükleyelim: (Eğer paketler hali hazırda yüklü ise durumu bildirir bir mesaj alırsınız. Bu durumda yeniden yükleme yapmaya gerek bulunmamaktadır.) $ sudo apt-get install linux-headers-`uname -r` build-essential xinetd Gerekli paketler sisteme yüklendi ise, kuruluma başlayabiliriz. Kurulum Ben 64bit Ubuntu kullanıyorum, dolayısı ile vmware’in 64bit versiyonunu ana dizinime download ettim ve kullanıcı adım crom; yani paket /home/crom altında bulunuyor. Dolayısı ile kurulumu şu şekilde yapıyorum. Önce, ilgili dizine girip tar dosyasını açıyorum: $ cd /home/crom/$ tar xvfz VMware-server-2.0.0-xxxx.x86_64.tar.gz Paketi açtıkdan sonra, kurulum scriptinin bulunduğu dizine giriyor ve yükleme işlemine başlıyorum : $ cd vmware-server-distrib/ $ sudo ./vmware-install.pl Kurulum scripti çalıştırıldığında, cevap vermeniz gereken bir çok soru sorulacaktır. Binary, daemon ve library dosyalarının, scriptlerin, dökümantasyon ve man dosyalarının nereye kurulmasını soran bu soruları temel olarak enter ile geçerek default değerlerinde bırakabilirsiniz. Fakat, bu sorulardan bazıları kullanım açısından önemlidir. Mesela, oluşturulacak vm guest’lerin barındırılacağı yerle alakalı olan soruya default cevabı vermek yerine disk alanı büyük bir dizin tahsis etmek isteyebilirsiniz. Bu durumda ilgili soruya, bu dosyaları barındıracağınız dizinin tam path’ini verin. Ben vm guest’ler için /vm-guests dizinini kullanıyorum. In which directory do you want to keep your virtual machine files? [/var/lib/vmware/Virtual Machines] /vm-guests Bir diğer önemli nokta ise, Lisans Numaranızın girmenizi isteyen bölümdür. Bu bölümde, vmware download sayfasında belirtilen Linux lisans key’inizi girmeniz gerekir. Görüntü şu şekildedir: Please enter your 20-character serial number. Type XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX or 'Enter' to cancel: Lisans key’inizi girin ve enter’la devam edin. Geri kalan sorulara default cevapları vermeniz yeterli olacaktır. Kurulumu tamamladıktan sonra, vmware kurulum dizinini silebilirsiniz. $ cd /home/crom/ $ rm -rf vmware-server-distrib/ Artık, VMWare Server 2.0 kullanıma hazır durumda, firefox’unuzu açıp http://localhost:8222 adresine girdiğiniz zaman, aşağıda görülen vmware management arayüzüne erişebilirsiniz. [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] Resmi büyütmek için üzerine tıklayın. Root passwordunuz ile login olduktan sonra, aşağıda görüldüğü gibi VMWare’in ana yönetim ekranı ulaşırsınız. [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] Resmi büyütmek için üzerine tıklayın. Böylece vmware kurulumu tamamlanmış oldu. Artık vm guestler oluşturarak farklı işletim sistemlerini, Ubuntu desktop üzerinde çalıştırabilirsiniz. |
||
|
|
|
|
|
#69 (permalink) |
|
O artık gofrm'lu
![]() Üyelik tarihi: Jan 2010
Teşekkür: 55
31 Mesaja 41 Teşekkür
![]() |
[Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...]
[Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] Resimlerdeki gibi şık bir panele sahip olmak istiyorsanız, Dockbarx tam size göre. Kurulum: Kod: sudo gedit /etc/apt/sources.list komutunu verip, kaynak listemizin sonuna kullandığımız ubuntu sürümüne uygun olan depoyu ekliyoruz, kaydedip çıkıyoruz. (Depo adresleri aşağıda verilmiştir.) Depo adresleri: Karmic için; Kod: deb [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] karmic main deb-src [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] karmic main Jaunty için; Kod: deb [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] jaunty main deb-src [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] jaunty main Intrepid için; Kod: deb [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] intrepid main deb-src [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] intrepid main Hardy için; Kod: deb [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] hardy main deb-src [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] hardy main Daha sonra eklediğimiz depoyu kullanabilmek için anahtarı alıyoruz: Kod: sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 38BD81CA Güncelleme işlemlerini yapıyoruz.. Kod: sudo apt-get update Kod: sudp apt-get upgrade Ve dockbarx'i kuruyoruz Kod: sudo apt-get install dockbarx Kurduktan sonra yapmamız gereken tek şey, eklemek istediğimiz panele faremizle sağ tıklayıp, "panele ekle" seçeneğini kullanarak, açılan listeden dockbarx'i bulup eklemek. Ayarlarına girip baktığınızda tema seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz. Bazı temaları da verelim. Shinybar [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] Tonkybar [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] Glassified [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] White [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] MacOSish [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] Tema kurulumu ise; indirdiğiniz dosyaları "/usr/share/dockbarx/themes" (önerilen), ya da "~/.dockbarx/themes" dizinine (bu dizin bulunmayacak, siz oluşturacaksınız) kopyalamanız yeterli oluyor. Ayarlardan istediğiniz temayı seçip, yanındaki yenile tuşunu kullanarak temanızı aktif hale getirebiliyorsunuz. Not: "/usr/share/dockbarx/themes" dizinine yetkili kullanıcı olmadan tema dosyalarınızı kopyalayamazsınız. Bunun için yetkileri elinize almanız gerekmektedir. Fakat; bu işlem sırasında çok dikkatli olun ve yanlış bir şey yapmayın. Aksi takdirde sisteminizden olabilirsiniz... Yetkili kullanıcı kipi ile dosya yöneticisini açmak için: Kod: sudo nautilus |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|