![]() |
![]() |
|
|
#51 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Teşekkür: 558
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Temalar Devam!...
Sanki dönüp dolaşıp maymun iştahıma ve tema seçememezliğime geliyoruz gibi ama, Bu ubuntu'da ki sınırsız tema işi ve her çeşit temayı çok kolaylıkla indirip uygulama işi, hatta bu temaları indirdikten sonra geliştirme kendine özgüleştirme işi çok sardı beni ![]() İşte farklı bir temam. ![]() Ve işte müthiş XP teması Gerçekten herşeyiyle XP 'den farkını anlayamayacağınız bir tema. Üstelik kullanım açısından da bir fark bırakmamışlar. ![]() Not: XP modunda diğer masa üstü alanlarını yönetme seçeneği gizlenmiş ancak CTRL + ALT + <- (Sol ok tuşu) ya da CTRL+ALT+-> (Sağ cursor tuşu) ile bu işi yapabilirsiniz.
Konu academy tarafından (04-11-2009 Saat 17:27 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#52 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Ofiste Ubuntu (Open Office org)
Linux Desktop (Ubuntu 9.10) 'ın ofis içinde çalışan şirket kullanıcıları için Open Office org Şirket çalışanlarının en çok işine yarayacak araçlardan biri olan Open Office araçları hakkında daha detaylı bilgi edinmek için burayı tıklayın : Open Office org - GoFrm
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
SONUÇ!
Bu bölümü daha fazla geliştirmek mümkün, belki yeri geldikçe yeni özellikleri duyurmak istedikçe bu başlık altında görüş ve önerilerimi paylaşacağım ancak, Şuna dikkat çekmek istiyorum ki, sıradan bir şirkette, kendi bilgisayarımda ve şu an 4 bilgisayarda daha (bu sayı her geçen gün artmakta) Ubuntu Desktop sürümü ve Open office org kullanılmakta. Yaklaşık 2 haftadır, ubuntu kullanıyorum ve çok memnunum her işimi görüyor. Her türlü yeni ve farklı bilgiyi burada mutlaka paylaşacağım.
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
YERİ GELDİKÇE DEVAM!...
Sonuç olarak herşeyin yolunda olduğunu bildirip bu işe bir son koymuş olsakta, ne de olsa yeni bir işletim sistemi ve bir dünya yenilikleri ile birlikte geliyor. Bunları da gördükçe uyguladıkça memnun kaldıkça ya da şikayet ettikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. LİNUX UBUNTU DESKTOP'TA CD YAZDIRMA (ISO YAZDIRMA) Brasero adında çok güzel bir CD yazdırma yazılımı ubuntu'yu kurduğunuzda içinde hazır geliyor. Herhangi bir ISO dosyasını sağ tıkladığınızda Brasero ile aç seçeneğini tıklayın ve boş CD takmışsanız yaz komutunu ya da yazma hızlarını ayarlama komutlarını verebiliyorsunuz. Çok güzel bir CD yazma programı. (Ayrıca, Alcohol ya da Nero Burning 'e gerek yok..)
Konu academy tarafından (04-11-2009 Saat 17:56 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Swf 'ler ve Flash Player!
Ubuntuyu kurar kurmaz, içeriğinde flash swf dosyaları olan siteleri ziyaret edenler gri renkli kocaman bir üçken şeklinde bu flash'ı oynat düğmesi gördüklerinde ve oynat düğmesine bastıktan sonra, eğer ileri düzey action script içeren swf dosyaları varsa, hatalı çalıştığını gördüklerinde; gofrm . com. - aaa ubuntu işte bu kadarmış .. diyebilirler. OYSA GERÇEK ÖYLE DEĞİLDİR! Siz internet explorer kullansaydınız, flash player'i yüklemeden önce swf 'leri hiç mi hiç göstermeyecekti. Şükredinki, ubuntu size içinde azda olsa swf'leri birşeye benzeten bir hazır player yüklü olarak gelmekte. Oysa siz Adobe sitesinden FLASH PLAYER'I İNDİRİP KURMANIZ GEREKMETKEDİR. Adobe - Adobe Flash Player Adresine girin ve, indirme linkinin altında sürüm seçmek için olan açılır kutucuğu açıp en alttaki, ".deb for ubuntu" seçeneğini seçtikten sonra bilgisayarınıza indirin. İndirdikten sonra çift tıklayarak kurulum yapılabilmektedir. İşte gerçek flash dosyalarını örneğin : Yunus EÅ� sitesini şimdi gerçek kodlarının çalışabileceği şekilde görebilirsiniz. Flash player indirilip kurulduktan sonra, SWF siteler hiç (ama hiç) sorunsuz çalışmaktadır.
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Dosya Paylaşımı
GShare ile dosya paylaşımı mümkündür. Başlat menüsünden Ubuntu yazılım merkezinden dosya paylaşımı diye aratıp bulup kurabileceğiniz gibi, GShare diye aratıp bulup ta kur düğmesini çift tıklayarak kurabilirsiniz. Yada uçbirimle halledeceğim diyorsanız; Sudo apt-get install Gshare yazmanız yeterli. Yükleme bittikten sonra herhangi bir klasörü sağ tıklayıp paylaşım seçeneğini tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir mesajla karşılaşırsınız; ![]() Daha sonra bir dosyayı sağ tıkladığınızda dosya paylaşımı linki gelecek ve tıkladığınızda bu seçenek gelecek ve böylece Ağınızdaki Windows bilgisayarlarla dosyalarınızı paylaşabileceksiniz.
Konu academy tarafından (06-11-2009 Saat 14:58 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Ağ, İnternet, Dns sorunları ve çözümleriUbuntudan Vaz mı Geçmek???? Hayır hayır merak etmeyin, Vazgeçmiyorum. Bu 2 konuyu da bu şekilde sonuçlandırdıktan sonra artık bir daha vazgeçebileceğimi sanmıyorum. Sadece 3. 4. sınıf konular var ki, onları da aşabileceğimi sanıyorum. O sorunlardan önce Neden vazgeçme aşamasına geldiğimi ve neden vazgeçmeyeceğimi paylaşmak istiyorum. Linux Ubuntu işletim sistemimi 9.04 sürümünden 9.10 sürümüne yükselttikten sonra, internetimde bir yavaşlama oldu. Neredeyse Google'a girmemeye başladı. İlk gün aşırı yağmur vardı, internetin yavaşlamış olabileceğini, telekom kablolarında bir sorun olmuş olabileceğini düşündüm. Sabah işe gittiğimde ise aynı laptop'u orada kullandığım için hiç bir sorun kalmadığını görerek rahatladım. İşyerinde hem wriless, hem kablolu networkü denedim. Canavar gibi hızlı çalışıyordu. Akşam eve geldiğimde oda ne 2. gün de aynı yavaşlık olduğunu görünce, 9.04'ten 9.10'a ubuntu sürüm yükseltmesi yaptığım için olmuş olabileceğini düşündüm. Çünkü tahmin ediyorum ki, tek yaptığım değişiklik buydu ve internet çok yavaştı. Bu yüzden bilgisayarımı hemen formatladım ve, 9.04 'ün upgrade 'i olan sürümü sildim, yeniden temiz sıfırdan 9.10 kurdum. Eve geldim yine internet donuk vaziyette. Allah'tan yanımda başka bir windows bilgisayar vardı ve deneme şansı buldum. Oda ne, internet o bilgisayarda gayet hızlı çalışıyor... Bir de girmeye çalıştığım web sitesine ping atarak ip numarasını öğrendim ve aynı siteyi ip yazarak çağırmayı denedim. Ve ubuntu da da aynı sitenin çok hızlı açıldığını gördüm. Demekki, modemimde de sorun yok, sorun sadece, dns adres çözümleme işleminin yapılamamasında. Sanıyorum 9.10 sürümünde böyle bir sorun var. Eğer modeminiz bu hizmeti size sağlayamıyorsa, ya da eksik sağlıyorsa, ya da ubuntu bu hizmeti modemden alamıyorsa, sorun çıkabiliyor Modem ; TP Link marka. Ben de DNS 'in çözümlenemediğini anlayınca, ağ ayarlarına girip, ethernete elle ip ve dns adresi girmeye karar verdim. IP V4'ün ayarlarını elle girdim ve Dns 'i de elle verdim. ![]() İnternetten bulduğum şu dns'leri kullandım; 141.211.125.17 141.211.144.17 Veee, Sorun çözüldü. İşte artık ubuntuyu bırakmama gerek kalmadı. Tam da bu sırada, hatırlarsanız daha önce bahsetmiştim ubuntu ev kullanıcısında başlığındaki, ev kullanıcıları ziyaretime geldiler. Bir ara çaktırmadan, internetiniz nasıl hızlı mı diye sordum, asıl amacım ubuntuyu sormaktı, Evet ya, bu ubuntu nedir ne kadar güzel birşey diye sıralamaya başladı, bende de var aynısından dedim, geldi ve pencerelerin sallanması, ve 2 masa üstünün bir arada kullanılması gibi ekstra özellikleri anlatmaya başladı, tabi diğer windowstaki özelliklerin (ona lazım olan) hepsi var olduğu için bir sorun yaşamıyordu. Bunu da duyunca ubuntuyu kaldırmak gibi bir düşüncemin kalmadığına karar verdim. ---------------------------------- Sadece şu konuda biraz takıldım. rdesktop komutu ile normal windows'lara uzak masa üstü erişimi sağlayabiliyoruz ancak, Windows 2008 'e arkadaşım sağlayamamış, acaba hata arkadaşımda mıydı, yoksa gerçekten böyle bir sorun varmı onu test ederek çözeceğim. Ama eğer ubuntu rdestktop ile bağlanamıyorsa, bir de win 2008 'in web tabanlı uzak erişimi vardı diye hatırlıyorum onu da çözebilirsem o da işimi görecektir.
Konu academy tarafından (10-12-2009 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Chat !Muhabbet ve Chat İşi abarttık artık fantastik boyutlarına getirdik. Diğer tarafta Linux server bölümünü anlattığım yerde bahsedeceğim. Linux üzerine bir chat server kurdum. Ve buna client makinelerden chat yapacak kullanıcılar olarak bağlanalım istedim. Bu arada Chat programı ihtiyacı ortaya çıktı. İşte XChat bu iş için hizmet veren programlardan biri. Tabiki, ben uzun süredir chat filan yapmadığım için yeni teknolojilerden (chat konusunda) bir 10 yıl kadar uzağım, mutlaka iyinin daha iyisi çıkmış olabilir ama, ubuntu yazılım merkezine girip chat diye aratınca çıkan onlarca programdan XChat'i indirip kurdum. Çalıştırmaya başlarken bana görsel olarak sunucu adresi girmemi önerdi ben de kendi kurduğum linux server'ın ip adresini girdim. Buraya zurna.net, dal.net gibi sanıyorum IRC server adresleri ya da bu adreslerin IP adresleri girilebilir. Bağlanmaya çalışırken aryıca oda ismi soruyor ve o da eğer yoksa kendisi açıyor. İşte size chat örneği ![]() Her konudan az çok bilgi verelim ki, bilmeyenler biraz fikir sahibi olsun. Linux Server bölümünü okuyanlar için ofis içi chat görevi bile görebilir bu iş.
Konu academy tarafından (10-12-2009 Saat 13:38 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|