![]() |
![]() |
|
|
#41 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Teşekkür: 558
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
Linux'ta Görev Yöneticisi ve Ctrl + Alt + Del
Ubuntuda görev yöneticisiWindows'taki gibi Ctrl + Alt + Del tuşları ile görev yöneticisi aynı pencerede değil. Ama ayrı ayrı olsalar da Windows 'takinden çok farklı sayılmaz. Genel itibari ile benzer. Ctrl + Alt + Del(ete) tuş kombinasyonuna bastığınızda, Bilgisayarı kapat, Yeniden başlat, Uygu modona geç vs.. seçenekleri çıkıyor.(gofrm) ![]() Görev yöneticisi (sistem gözlemcisi) için ise; Sistem > Yönetim > Sistem gözlemcisi 'ndeki uygulamayı çalıştırmak gerekiyor. İşte sistem gözlemcisi (Görev yöneticisi) : ![]() Not: Tabiki burada da kilitlenmiş programlar vs.. olursa görevi sonlandır seçeneği mevcut.
Konu academy tarafından (07-12-2009 Saat 22:33 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#42 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
Şirket kullanıcısında ubuntu! (Sıradan ofis kullanıcısı - Satış pazarlama departmanı)
Şimdi, şirketimde ilk sıradan kullanıcıya bilgisayar olarak linux ubuntu hazırlayıp tamamladık. Yeni gelecek bu personel 3-4 gün sonra işe başlayacak. Ancak o zamana kadar, ben linux üzerinde XP teması araştıracağım. Çünkü, alışkanlıkları birden değiştirmek zor. Yavaş yavaş değiştirmek için XP teması ya da Vista teması kurmayı düşünüyorum. Hatta Vista olursa, gelecek kişi muhtemelen XP 'ci olacağı için vay Vista demek böyle birşeymiş diyecektir diye düşünüyorum. Ya da Windows 7 Tema'sı varmıdır linux için ![]() Denemekte yarar var. Ama ilk kullanıcımın tepkisi de önemli, her işi 4 x 4 lük kullanabilir, hiç sorun yaşamazsa, Linux dünyası yeni bir şirket kazandı demektir. ----------------------- Not: (10.12.2009) İlgili ve başka bir kaç şirket bilgisayarında şu an linux ubuntu zevkle ve sorunsuzca kullanılmaya devam etmektedir.
Konu academy tarafından (10-12-2009 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
Tema Yüklemek.
Tema yükleme işini bir türlü beceremedim. Bu gün son bir kaç saattir uğraşıyorum ama çözemedim. Tabi linux bir derya, onu araştırırken başka yenilikler görünce bunu kaçırmayım diyerek dalıyor insan. Güzel bir Vista teması buldum yükleyebilirsem nasıl yaptığımı burada paylaşacağım. Aslında güzel bir de ekran koruyucu indirdim ikisini de ayrı ayrı anlatacağım ancak, indirdiğin dosyayı çift tıklayarak kurmak gereçekten güzel bir nimetmiş. Burada biraz zorlanıyorum. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Pardon pardon .. Senden özür diliyorum ubuntu. Bu gün bir haberde IBM 'in Windows 7 'ye cevap olarak Ubuntu'nun parayla satılabilen ticari versiyonuna destek verdiği ve onlarla anlaşma içine girmek üzere olduğunu okudum. Demekki IBM 'de ubuntunun ne kadar güzel olduğunu farketmiş. Tema'yı çift tıklayıp kuramamaktan ve exe çalıştırmak ne güzel nimetmiş demekten bahsetmiştim. De hiç düşünmedim, tema dediğin işletim sisteminin tüm görünümünü değiştirecek bir şey bunu çift tıklayıp kurmak yerine, masa üstünü sağ tıkla temalar bölümüne gel ve tema yükle demek daha mantıklı değil mi? Evet ubuntuyu yazanlarda böyle düşünmüşler ve, Ekran'ın tamamını değiştirecek temaların yüklenebilmesini sağlamışlar. Ve işin güzel yanı, windows XP 'ye Vista teması yüklemek ya da Vista'ya mac teması yüklemek kadar zor değil, İnternetten tema'yı sıkıştırılmış formatta (örneğin tar.gz) indiriyorsunuz, sıkıştırılmış dosyayı açmadan, hiç bir şey yapmadan, sistem > tercihler > görünüm ekranından ya da masa üstünü sağ tıklayıp temalar bölümünden kur'u tıkladıktan sonra, indirdiğiniz bu sıkıştırılmış tar.gz formatındaki dosyayı gösteriyorsunuz. Hepsi bu kadar tema'nız yüklendi. Size yüklediğim bir kaç tema örneğini göstereceğim. ![]() ------ 02 Kasım 2009 Notum: Bu arada farkettim de, çok fazla tema ve çok tema değiştirme şansım olduğu için, her yüklediğim resimde başka temayı kullanıyormuşum onu farketim. Arkadaş, çok güzel bir XP teması bulmuş iyice alışana ve herkese alıştırana kadar sırf bu temayı kullanacağım ki, şirketteki herkese bu tema üzerinden destek vereceğim için telefonda simgelerin yer ve şekillerini bile doğru tarif edebileyim. Ve insanlar XP alışkanlıklarından bir anda vaz geçtiklerini düşünmesinler.
Konu academy tarafından (02-11-2009 Saat 11:16 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#44 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
Sürpriz !
Bu kadar gündür yazıp çizdikten sonra, sonunda photoshop'unda çok ta alasıyla Ubuntu üzerinde çalışabileceğini söylemek istermiydim bilmiyorum.
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Üst düzey uzman
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
WINE hq ile Windows programlarının Ubuntu üzerinde çalıştırılması
(Ubuntu üzerinde exe dosyalarını çalıştırmak. Wine için bir çok şey okuyup, dinlemiş duymuştum. Ancak bunların hepsi bir yana bir şey hakkında tam bilgi sahibi olmak için onu denemeyi tercih ederim. Evet Wine gerçekten güzel bir program. [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] bu adresten kolaylıkla indirip kurabilirsiniz. Şunu söyleyeyim ki; Wine 'ı kurduktan sonra tüm Microsoft uyumlu programlar çift tıklama yoluyla (Exe) açılıp çalışabiliyor. Peki tüm programlar mı? Aslında evet demek isterdim ama, Winodws işletim sitemlerinde arka planda çalışırken farketmediğimiz bazı uygulamalar var o uygulamalara bağlı çalışan programlar tabiki, burada çalışmayacaktır. Yada çalışması için o programlarında kurulması icap eder. Örneğin; Framework, DirectX, SQL gibi, Kullandığımız programların ihtiyacı olan diğer programlarla birlikte çalışan programlar o ek programlarını da linux üzerinde kurmayı başaramadığımız müddetçe sorun çıkaracaktır. İşte Wine 'ın gurur tablosu ; Linux üzeirnde çalışması kanıtlanmış ilk 25 Windows uygulaması.
Konu academy tarafından (02-11-2009 Saat 01:07 ) değiştirilmiştir. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
Ubuntu sürümünü yükseltmek!
Ya da Ubuntu'da Güncelleştirmeler. Sistem > Yönetim > Güncelleştirme Yöneticisi Buradan hem, varsa komple çekirdeği (kernel) etkileyen köklü sürüm değişiklikleri, hem de normal günlük güncelleştirmeleri (update) yapabilirsiniz. (Not: Tamamen sürümü değiştirme işlemi, 1.5 - 2 saat kadar sürebiliyor.)
Konu academy tarafından (02-11-2009 Saat 11:15 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
Ubuntu Ev Kullanıcısında !
İlk ubuntu ev kullanıcısı kurbanım. Bir yakınım bana üzerinde XP yüklü olan laptop'ının internete bağlanamama şikayeti ile getirmişti. Ben de XP 'yi formatlamak yerine, ona XP 'nin yanına güzel bi ubuntu 9.04 kurdum, sonra 9.10'a yükselttim, güzel bir Vista teması yükledim. Masa üstüne de Windows 7 'nin background'ını ekledim ve Wine vs. , msn, winamp, winrar, open office vs. ne varsa çalışır hale getirdim. Hatta masa üstüne open office word'ün ikonunu atıp, adını Word ve open office tablolar'ın ikonunu atıp adını Excel olarak değiştirdim. Outlook yerine de ubuntu maili aktif ettim. Sonra da, bilgisayarı verdim. İlk açılışta başında 3 kişi vardı. Aa ubuntu da neymiş dediler. Yeni işletim sistemi dedim. açılışta masa üstü arkaplanında windows 7 logolu resmi görünce, haa şu bahsedilen yeni sistem buymuş dediler. Bal gibi kullanmaya başladılar. Henüz bir şikayetten dönüş yok. (Yeni işletim sistemini kullanıyorlar işte.) İnternet, google, facebook, msn, resimler, word, excel, winamp, film oynatıcı, cd yazdırıcı ve üstelik bir dünya da bedava oyun yükledim, daha ne ister ki bir ev kullanıcısı ![]() Üstelik XP ye dönme şansı da var, ama orada virüs olduğu ve internet bağlantısında sorun çıkardığı için, Virüs riski olmayan bu yeni sisteme bayıldılar.
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
Kullanıcıları Yönetmek - Bilgisayar Kullanıcıları!
Sistem > Yönetim > Kullanıcılar ve gruplar Menüsünü kullanarak , bilgisayar (ubuntu) kullanıcılarını yönetebilirsiniz. Yeni kullanıcı ekleyebilir, veya eski kullanıcının şifresini / özelliklerini değiştirebilir veya kullanıcı silebilirisiniz. Gofrm . com. Kullanıcılar ekranı; Aşağıda görülen kilidi aç düğmesi tıklandığında şifre sorar sistem şifremizi girdikten sonra; ![]() aşağıdaki ekran karşımıza çıkar. Kullanıcıları düzenleme ekranı;
|
|
|
|
#49 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
392 Mesaja 606 Teşekkür
![]() |
Başlat çubuğu - Görev çubuğunu yönetmek!
Ubuntu'da tek satır başlat çubuğu, panelleri yönetmek. Şimdi sıkı durun, Ubuntu'yu Windows'tan farklı kılan özelliklerden biri de birden çok istediğiniz kadar başlat çubuğu / görev çubuğu (panel) ekleyip çıkarabiliyor ve düzenliyor olabilmenizden geçiyor. İşte size tek satıra düşürülmüş başlat çubuğumun ilk ekran görüntüsü. ![]() Biraz Windows 7 reklamı gibi dursa da, Ubuntu'nun Windows 7 'den aşağı kalır yanı olmadığı ve daha fazlası olduğu üstelik herşeyin bedava ve sıfır virüs riski olduğunu hatırlatmak isterim. Başlat çubuğunu nasıl bu hale getirdiğimi merak edenler için. Her bir nesneyi sağ tıklayıp taşı diyebilirsiniz. Eğer nesne kendisi taşınmıyorsa sağ tıkladığınızda panele kilitle işaretini kaldırın. Yine de hareket etmiyorsa (Hoparlör ve saat gibi..) o zaman o nesnenin sol tarafında, ayraç vardır o nesne ayraça bağlıdır ayraçla birlikte hareket ettirin. Not: Başlat panelinin görev panelinden hiç bir farkı yok, aşağıdaki paneldekileri yukarıdaki panele ya da yukarıdaki paneldekileri aşağıdaki diğer panele taşıyabilir ve hepsini bir panelde topladıktan sonra, panelin birini sağ tıklayarak kapatabilirsiniz. Not2 : Panelden birşeyi silersem ne olur diye korkmayın, herşey geri gelir. Sadece bilgisayarı kapatma işareti olan (resimde en sağ alttaki ve yusuf yazan) ve kullanıcı adı yazan yeri ekleme yeri bulamadım o yüzden bunu silmeyin. Diğer herşey ve daha fazlası panele eklenebiliyor.
|
|
|
|
#50 (permalink) | |
|
Super Moderator
Teşekkür: 529
196 Mesaja 272 Teşekkür
![]() |
Alıntı: