![]() |
![]() |
|
|||||||
| Dosya Program Paylaşımı Lisans gerektiren dosya paylaşımı yasaktır! |
![]() |
|
|
GeriBesleme | Konu Araçları | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Acemi gofrm'lu
![]() Üyelik tarihi: Mar 2009
Teşekkür: 6
10 Mesaja 17 Teşekkür
![]() |
slm arkadaşlar...
klasör gizleme ve kilitlemek için windows hizmeti dışında kullanabileceğiniz birçok programvs var fakat bu kullandığım yöntem ile gizlediğiniz dosyalar windows araması ile bile bulunamıyor şöyle adım adım anlatayım... adım 1= denetim masası ----Görünüm ve Temalar--- klasör seçenekleri--- görünüm --- bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seçeneğindeki tik i kaldırıyoruz... adım 2 = aşşağıdaki kodu alıp notped e yapıştırıyorsunuz ve sonra 123456 yazan yer sizin klasör şifreniz olduğundan değiştiriyorsunuz. cls @ECHO OFF title Folder Locker if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER :CONFIRM echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N) set/p "cho=>" if %cho%==Y goto LOCK if %cho%==y goto LOCK if %cho%==n goto END if %cho%==N goto END echo Invalid choice. goto CONFIRM :LOCK ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" echo Folder locked goto End :UNLOCK echo Enter password to Unlock folder set/p "pass=>" if NOT %pass%== 123456 goto FAIL attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker echo Folder Unlocked successfully goto End :FAIL echo Invalid password goto end :MDLOCKER md Locker echo Locker created successfully goto End :End adım 2= dosyayı farklı kayıt ed diyorsunuz, dosya adı verip örnek """dodi.bat"" yapıyorsunuz yani dosyanın uzantısını bat olarak değiştiriyorsunuz... adım 3 = kaydettiğiniz yerde dosyaya çift tıkladığınızda size """Locker""" adında bir klasör açacak... istediğiniz dosyaları bu klasöre attıktan sonra dodi.bat dosyasına tekrar çift tıkladığınızda klasörü gizlemek için soracak siz "y" olarak cevap verir ve entere basarsanız klasörü gizleyeceksiniz... görmek için ise yine dodi.bat dosyasına çift tıklayıp verdiğiniz şifreyi girip enter a bastığınızda gizlenen klasörünüz eski yerinde görünecektir.... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Teşekkür: 558
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Dodi bey, size hayranım. Çok güzel paylaşım için teşekkür ediyorum.
En kısa zamanda, imzalı bir resminizi istiyorum. Adresim : Sabaha karşı programı P.K. 34 TeReTe il binası aşağı ayrancı istanbul.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Acemi gofrm'lu
10 Mesaja 17 Teşekkür
![]() |
reja ederim sn Academy
karşılıklı imza gönderirsek olabilir ![]() önemli ve kayda değer şeyler oldukça gofrm kullanıcıları ile paylaşmaya devam edeceğim. gofrm siz gün geçirmemeniz dileği ile. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Teşekkür: 558
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Dodi bey, resmen patlak bu konu, ilk gördüğümde heyecanlanmış sevinmiştim. Biraz inceleyince gördüm ki, dos attrib gizle göster komutu ile dosyayı gizli hale getiriyor bir de dosyanın uzantısını Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} ile değiştiriyor. Biri dosyayı bulsa bile çift tıklayınca denetim masası açılıyor. Oysaki dosya adının sonundaki .{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} kısmını silip sadece Control Panel bıraktığında gizli dosyayı görüyorsun, çift tıklayınca içine giriyorsun klasörün. (Not: Tabi önce gizli dosyaları göster seçeneğini denetim masasından ya da klasör seçeneklerinden aktif etmiş olman gerek.)
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Acemi gofrm'lu
10 Mesaja 17 Teşekkür
![]() |
evet yazdıklarını ben de denedim abijim hakkaten dediğin gibi bir durum sözkonusu.
zaten """"" {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} kısmını silip sadece Control Panel bıraktığında gizli dosyayı görüyorsun, çift tıklayınca içine giriyorsun klasörün."""" kısmını okuyunca büyük hayal kırıklığı yaşadım... bahsettiğin durumun olmaması için ne yapmak lazım bi ona bakiim yada sorunsuz çalışan var ise yakında gofrm kullanıcıları ve sizler ile paylaşayım abijim... saygılar selamlar.... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|