![]() |
![]() |
|
|
#12 (permalink) |
|
Acemi gofrm'lu
![]() Üyelik tarihi: Mar 2009
Teşekkür: 6
10 Mesaja 17 Teşekkür
![]() |
teşekkürler ilgilendiğin için yolcu kardeşim
şimdilik yeterli oldu gibi ama benim yapmaya çalıştığım şey 24 saat ara ile div içinin değişmesi için neler yapmam gerekiyor onu araştırmaya başladım şimdide çünki rasgele olması pek yararlı olmuyor... yani benim verdiğim sıraya göre 24 saatte bir div in içine çağırılmasını araştırmaktayım... |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Teşekkür: 558
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
dodi yapmaya çalıştığın şey çok basit.
Önce php 'de takvim kullanımı konulu bi aratma yap google'da, hatta bulursan burada da paylaş. Orada bulacağın kodlar içinde muhtemelen şu olacak, $pazartesi ; $sali .... gibi gün değişkenleri olacak. ve php 'nin bugün 'ü bulma komutunu bul. Ezbere olmadığım için araştırma işlerini sana bırakıyorum. diyelimki $bugun değişkeni 'ne php 'de (atıyorum) şöyle bi komutla bu gün'ün değerini veriyor ol; $bugun=now(today(day)); şimdi altına şunu yaz, if($bugun=='pazartesi'){ include 'pazartesi.htm';} if($bugun=='sali'){ include 'sali.htm';} if($bugun=='carsamba'){ include 'carsamba.htm';} bla bla bla..... şeklinde devam et. Ancak, 2. soruna gelince tahmin ediyorum ki, Google bu kadar keriz değil, senin siteni her gün ziyaret ettiği için, sayfanı sürekli güncellediğin kanısına varmayacak, kodlarla aynı sayfaları tekrar tekrar çağırdığını bir kaç hafta içinde anlayacaktır. Ayrıca, bu sayfaların adres çubuğunda google tarafından tanınan birer adresleri olmadığı için google açısından zararlı çıkarsın. Diyelim ki pazartesi.htm sayfanın içinde, "en ucuz araba modelleri" adında bir yazı buldu google ve bunu veritabanına kaydetti. Sonra biri arama yaptı "en ucuz araba modelleri" diye pat senin sitene yönlendirdi, oda ne? bu gün pazartesi olmadığı için giden adam orada o sayfayı bulamadı. Sonuç? Google arayan müşterisine karşı yalancı çıktı? Peki diyeceksin ki, (bu yazı gofrm için yazılmıştır.) iyi de sabah gazetesinin ana sayfası da her gün değişiyor google 'da arandığında ana sayfada ki o yazı her gün durmuyor??? Evet bunu diyebilirsin ama sabah ne yapıyor? ana sayfa da küçücük bulundurduğu yazıyı o yazı ya da resmin üstüne tıkladığında; http : // www . sabah . com . tr/Spor/2009/06/30/aslan_ve_fener_karsi_karsiya böyle seo uygulayarak adres çubuğunda ana sayfada yazan yazının aynısından bir sayfa oluşturuyor ve aynı yazıyı bu sayfaya da yazıyor. Böylece google "aslan ve fener karşı karşıya" diye veritabanına kaydederken, öncelik olarak ana sayfada ki, küçücük yazıyı değil, alt sayfada üstelik sayfanın da adı aslan_ve_fener_karsi_karsiya.htm olan ve içinde aynı yazı daha vurgulu olan sayfayı kaale alıyor. Bunun başka bir yöntemi de, diğer gazetelerin yaptığı gibi, ana sayfasına girer girmez seni bir alt sayfaya yönlendirmektir. şunun gibi; http : //www .sabah . com . tr /20090630/ Burada ki 2009 06 30 yıl ay ve gün'ü ifade etmektedir. Böylece google sayfaya her geldiğinde başka bir anasayfa ile karşılaşıyor ama onunda google veritabanına kayıt edebileceği bir adresi oluyor. Saygılar.
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Acemi gofrm'lu
10 Mesaja 17 Teşekkür
![]() |
anladım abijim bu verdiğin kodlar sayfanın kendisi içi mi ?
sayfadaki div için mi ? sayfa içindeki bir div e çağırmak istiyorum bi ariim bakiiim senin dediğin gibi abijim ![]() yani bunu yapabilmem mümkün ama google abim buna kızar diyorsun usulüne göre yaparız ozaman bizde abijim bakalım ![]() peki son bir soru abijim bunu haftanın günleri değil de değişken kısmını ay yapıp 30 gün için kullanabilirmiyim yani 30 gün boyunca her gün farklı sayfalar gelecek verdiğin kodlar üzerinde oynama yaparak bunu mümkün kılabilirmiyim ? bu arada çok teşekkürler abijim verdiğin bilgi için bir de artık ben de php ye başladım (her ne kadar geç kalmış olsamda ) görsel eğitim setini indirdim netten bakalım hayırlısı biraz vakit ayırmam gerikecek... saygılar bizden selamlar bizden |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Üst düzey uzman
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Teşekkür: 558
407 Mesaja 632 Teşekkür
![]() |
Sayfa içindeki div'i çağırmak diye düşünme olayı, eğer include ile dışarıdaki bir sayfayı çağırmak istemiyorsan (Çağırmak burada kullanılır) sayfa içindeki 30 tane div'i gizle göster yöntemi ile kullanman gerek.
Örnek vereyim; <div id=gun1>Selamlar bu gün ay'ın 1. günü hoş geldiniz bla bla bla</div> <div id=gun2>Merhaba ay'ın ikinci gününde ağaçlar ve ağaç kakanlar konusunu işleyeceğiz</div> ..... gibi 30 tane div yaptın diyelim, bu divler içinde resim, video, flash, yazı vs.. herşeyi kullanabilirsin. Sonra en tepelerde bir yerde (Not: bu divlerin tamamı aynı lokasyonda olmalı, hepsi üst üste yani, görüntüleneceği yerler hep aynı olmalı.) en tepelerde bir yerde, java script show hide layer komutu ile (önce ay'ın kaç çektiğini 28 mi 30 mu 31 mi.. bulduktan ve günleri php veya javascript ile bir değşkene atadıktan sonra) if gun_degiskeni==1 {gun1.show()} gibi (bu komutlar tamamen atmasyondur, sen gerçek komutu javascript ya da php tarafını php'de bulursun) kullanırsan dediğini aynen yapabilirsin. Yine de Google amca'nın bu div gizle göster olayından pek sana kar getireceğini sanmıyorum. Aslolan, site içindeki bu değişiklikleri günlük yaptığında bir dahaki ay aynı gün aynı verilerin gelmemesi dir. Yani gerçek güncelleme.
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Acemi gofrm'lu
10 Mesaja 17 Teşekkür
![]() |
teşekkürler abijim verdiğin bilgiler için
ellerine sağlık. bakalım verdiğin bilgiler dahilinde bişeyler deneyeceğim sonuçu gofrm kullanıcıları ile paylaşacağım saygılar sevgiler... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|