![]() |
![]() |
|
|
#1 (permalink) |
|
Acemi gofrm'lu
![]() Üyelik tarihi: Mar 2009
Teşekkür: 6
10 Mesaja 17 Teşekkür
![]() |
div de aynı table deki gibi columns oluşturmaya çalıştım beceremedim
örnek #ana { background-color: #ffffff; width:780px; height:800px; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; } <div id="ana" ></div> var bunu 3 columns olarak kullanmak istiyorum ne yapmalıyım yardım ve teşekkür... 3 iyidir
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Teşekkür: 542
211 Mesaja 301 Teşekkür
![]() |
css bölümünü ilk counter strike:source diye düşününce, bu neyi neye bölmeye çalışıyo diye az düşünmedim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
Teşekkür: 73
71 Mesaja 106 Teşekkür
![]() |
dodi
bu css in püf noktalarından birisidir table mantığından divlere geçtiğinde insanın aklı almıyor yani en azından benim aklım hiç almıyordu olay şöyleymiş dodicim divlerde 3 alanı yanyana koymak istiyor fload:left / right gibi bir özellik var bunu kullanmalısın bunu yaparken şöyle düşünmelisin önce bu üç div i kapsayan bir div yapmalısın sonra yan yana koyacağın 3 alını yanyana koymalısın şöyleki: <div id="kapsayan"> <div class="colon1"></div> <div class="colon2"></div> <div class="colon3"></div> </div> şimdi yukarıdaki kodun css lerini yazalım #kapsayan{ width:350px; height:400px; background-color:#00CC00; } .colon1{ width:100px; height:400px; background-color:#aa33CC; float:left; } .colon2{ width:100px; height:400px; background-color:#bb33CC; float:left; } .colon3{ width:100px; height:400px; background-color:#cc33CC; float:left; } renklendirmeleri olayı anlayabilmen için yaptım kodları yerleştirdiğinde 3 kolon şeklinde göreceksin burda önemli olan nokta dıştaki kapsayan web sitende yanyana ne koymak itiyorsan önce onları kapsayan bir div yapmalısın ki bu fload left ler sana sorun çıkarmasın |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
Teşekkür: 542
211 Mesaja 301 Teşekkür
![]() |