Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-11-2009, 15:06   #3 (permalink)
academy
Üst düzey uzman

academy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür: 558
391 Mesaja 605 Teşekkür
academy seckin uye olma adayi

İlk açılış, ilk şaşkınlık!

Eyvah yoksa linux server kullanamayacak mıyım?

Her şey komut satırında olduğu için ve biz windows kullanımına alışmış kişiler olarak ilk başta ya bunda hiç bir şey yok bu nasıl işletim sistemi dedirtecek kadar sizi zolayacağını söylemek istiyorum. Ama (ilerleyen aşamalarda) işin sırrını şöyle çözdüm Linux server'ı sadece kurup bırakıp uzaktan erişerek her işimi yine Linux ubuntu desktop sürümünü kullanarak -.g o f r m .- ayarladım.

exit komutu girdiğiniz her yerden çıkmanızı sağlıyor.
reboot komutu da bilgisayarı yeniden başlatmanızı sağlıyor.

------

Merak etmeyin, Linux'tan zevk alacağınızı ve o size karanlık gelen siyah ekranın aslında ne derinler ne deryalar, okyanuslar içerdiğini keşfettikçe bayılacağınızı garanti ederim.
------

Karşınıza
Server adınız login : çıkıyor oraya yukarıda anlattığım yerde girdiğiniz kullanıcı hesabınızı yazın ve enter'a basın (academy)
Şimdi yukarıda anlattığım bölümde ki şifrenizi girin. enter'a basın.

academy@gofrm_server: $
bunu görüyorsanız artık server'ın içindesiniz hemen bir çok işlem yapmaya başlayabilirsiniz.

Ama önce Administratör 'ün şifresini değiştirmenizi ve Admin yani (Root) olmanızı öneririm çünkü bu çok gerekli olacak. Bunun için Linux Ubuntu destktop sürümünde anlattığımı aynen uygulayabilirsiniz : [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...]

Ben linux server'ı ilk etapta Web Hosting Sunucusu olarak kullanacağım için önce web server yapmak için gerekli komutları anlatacağım. (İleri de Firewall, File Server vs.. gibi amaçlarla kullanmak için gereken konulara başka başlıklarda değinmeyi düşünüyorum.)

-----------------------------
Not: Linux server kullanıcıları üzülmeyin, bir gün gelecek ve windows gibi olmasa da, mouse ile işlemlerin yapılabileceği bir linux server işletim sistemi sizin için yazacağım inşallah. Yani sıfırdan değil ama örneğin ubuntu 9.10'un görsel bazı işlemlerinin de kullanılabilmesi için birşeyler yapacağım. (Tabi buna en az 1 sene var.. 2010 kasımda tekrar görüşelim )

Konu academy tarafından (19-11-2009 Saat 18:35 ) değiştirilmiştir.
academy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Teşekkür eden:
ofcabuk (03-02-2010)