Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-10-2009, 00:25   #9 (permalink)
academy
Üst düzey uzman

academy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür: 558
392 Mesaja 606 Teşekkür
academy seckin uye olma adayi

Ubuntu Mail;

Linux Üzerinde Mail;

Ubuntu başlat menüsü diyebileceğimiz üst tepedeki menü'de Uygulamalar menüsünü tıklayınca altında çıkan İnternet başlığının altında Mail programı bulunuyor. Bu program Evolution mail programı. Ubuntu'nun içinde ücretsiz gelen sürüm. Pop3 mailimi bunun üstüne kurdum. Güzel bir şeye benziyor, henüz tam test yapmadım yapınca paylaşacağım.Gofrm.

(Not: bir kaç gün önce daha ubuntuyu kurmadan önce ThunderBird 'i keşfettiğim için, ubuntu evolution mail'i kullanmıyorum ancak şöyle bi göz gezdirdim de outlook gibi görevler, takvim vs.. herşey var bunda da, eğer thunderbird den memnun kalmazsam buna tekrar geçeceğim.)

Evolution Posta;

İşte bir ekran görüntüsü;
02.11.2009

-------------------------------------------------------------------------------------------
(6 Kasım 2009 notum; ubuntu evolution posta'yı çok küçümsemişim Thunderbird'i bırakıp evolution'a geçtiğimi hatırlatmak isterim. Detaylı bilgiyi burada paylaşacağım.)
--------------------------------------------------------------------------------------------

Ubuntu Evolution postayı artık Thunderbird ya da outlook yerine kullanıyorum. Ki, eski outlook 2007 kullanıcısı olarak en az onun kadar memnunum, her işimi görüyor.
Sadece 587. portta takılacağımı sanmıştım ancak,
Evolution öyle bi posta ki,
Kurarken kendisi ilgili portları tarıyor ve smtp için hangi portu kullanacağını kendisi tespit ediyor, ayrıca bir 587. port ayarı yapmaya gerek yok.

Ama ben yine de smpt'nin hangi portu kullanacağını elle belirlemek istiyorum diyorsanız o da çok kolay

Düzen > Tercihler > mail hesabını düzenle > kendi mailini düzenle modunda aç
Eposta Alma Gönderme özelliklerine gel ve aşağıdaki resimdeki düzenlemeyi yap. (Sonuna :587 ekle)

Söylemeden geçemeyeceğim özellikleri ise;
1. Evolution posta 'da Microsoft Outlook pst dosyalarını açmak;
PST dosyasını (Daha önceden kullandığınız herhangi bir Outlook versiyonunun backup dosyası(Yedek)) Evolution içine import edebiliyorsunuz. Yani eski maillerinizi buraya yükleyebiliyorsunuz.
Dosya menüsünden Aktar seçeneğini kullanabilirsiniz.

2. Ubuntu evolution posta'da backup alma, verileri yedekleme ve geri yükleme;
Maillerinizi yedeklemek çok kolay, PST gibi zor ve uzun bir iş değil, mail klasörünü Tar.gz olarak sıkıştırıyor ve istediğiniz yere yedek alabiliyorsunuz. Bunun için de dosya menüsünden yedekle seçeneğini kullanmanız yeterli. Yedeği geri almak için ise, Dosya / Geri alma menüsünü kullanabilirsiniz.

Konu academy tarafından (26-12-2009 Saat 16:18 ) değiştirilmiştir.
academy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla