Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-10-2009, 20:53   #4 (permalink)
academy
Üst düzey uzman

academy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür: 558
392 Mesaja 606 Teşekkür
academy seckin uye olma adayi

UBUNTU KURULUMU!

Ubuntu'yu yukarıda tarif ettiğim şekilde indirdikten sonra bir ISO dosyası geliyor bu iso dosyasını Nero Burning programının trial versiyonunu kullanarak CD'ye yazdırdım. Sonra bu CD ile bilgisayarı açtım.

Açılış sırasında CD'den yükleme seçeneğini sordu ve onayladım.

Ubuntu Linux otomatik olarak kurulmaya başladı.

(Sadece kurulum bölümünü detaylı anlatan ubuntu kurulumu konusunu resimli Burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz : [Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...])

Kullanım dil seçeneklerinde Türkçe vardı ve Türkçe olarak ilerlemeye başladım.

Vista gibi gelişmiş bir kurulum arayüzü var. Sadece eski harddisk bilgilerini silip silmeyeceğimizi? Ya da Eski işletim sistemini koruyup üstüne 2. bir işletim sistemi olarak kurup kurmayacağımı sordu. Ben asla dedim çünkü iki işletim sistemi bir arada olursa, hep elimin alıştığını tercih edeceğim. Bu nedenle Bütün Diski kullan seçeneğini seçtim. (* diğer seçeneği seçtiğinizde ne olacağı bilgisi aşağıdadır.)

Burada bir de Ext 3 diye bir format tipi seçti onu da onayladım. (Fat 32 , NTFS gibi bir şeye denk geliyor bu format tipi.)

İleri deyince, otomatik olarak Disk bölümleme bölümüne geldi. Diski 2'ye böldüm. 1. bölüme ubuntu kur dedim ve ileri dediğimde işletim sistemini hızla kurdu.

Sonra, Açılışta, Türkçe ek dil paketleri olduğu uyarısını ve istersem bunları yükleyebileceğim önerisinde bulundu onayladım ve dil paketlerini yükledim.

Sonra (şu an) 255 tane ek güncelleştirme buldu ve bunları yüklemek istedi 30 dk kadar sürede 235 tane güncelleştirmeyi yükledi hala da güncelleştirmeye devam ediyor.. 26 Ekim 2009 Gofrm

Yarın da ubuntu üzerinde Thunderbird 'i (güzel bir open source mail programı) ve mail olaylarını deneyeceğim. Fırsat bulursam görüşlerimi de burada paylaşacağım. Daha sonra da open office vs. vs. tüm herşeyi deneyerek burada paylaşacağım.

(* Kurulum sırasında iki işletim sistemini bir arada tut seçilirse;
Not; başka bir bilgisayara daha ubuntu kurduğum için artık bu özelliği de biliyorum. XP kurulu bir bilgisayara ubuntu CD si ile kuruluma başladığınızda size yukarıda * mavi ile belirlenmiş aşamada belirtildiği gibi, Eğer 2 işletim sistemi 1 arada XP ve ubuntu (linux) birlikte çalışacak seçeneğini seçerseniz, size hangi işletim sistemine harddisk üzerinde ne kadar yer ayırmak istediğinizi soruyor, siz kaydırma çubuğu şeklindeki araç ile harddiskin bölümünü belirliyorsunuz, iler dediğinizde ise;

- Var olan işletim sisteminin özelliklerinin şu an ki kurduğunuz ubuntuya alınıp alınmaması seçeneğini sunuyor. Benim kurduğum bilgisayarda başka veri yoktu ama ben bundan, outlook ve belgelerim, masa üstü gibi bilgilerin de bu ubuntu 'ya aktarılmasını anladım. Tabi exe dosyalar filan değil ama, örneğin outlook pst dosyası ubuntu mail içine mailler, kişiler eklenmiş olarak geçebilir. -

Bu seçenekleri geçtikten sonra normal kurulum aşaması devam edip tamamlanıyor.)

(Dip not: Nero programının trial versiyonu windows kurulu olan bilgisayarımı(xp) öyle yavaşlatmış ve dondurmuştu ki kaldırmak zorunda kaldım. Hani nero diyorsanı; sanıyorum, 2007 veya 2006 yıllarında byte dergisinin vermiş olduğu bir dvd den çıkmış bedava sürümüydü )

Konu academy tarafından (02-12-2009 Saat 10:40 ) değiştirilmiştir.
academy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla