UBUNTU!
Nedenini bilmiyorum, sanki en yaygını bu gibi geldi, ve pardus ilk reklam edildiğinde denemiş ve başarısız olmuş olduğum için, ubuntu 'yu tercih ediyorum. Sadece deneme değil mi zaten. Beğenmezsem başka başka başka, doğrusunu bulana kadar hepsini deneyeceğim. Belki de ubuntu tüm ihtiyaçlarıma cevap verecek.
Ve....
Evet, ubuntu'nun Türkçe sitesi ve Türkiye bölümü varmış harika.
[Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...]
Bu linkten ;
Güncel sürüm: Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope
32 Bit İşlemci Destekli Türkçe Masaüstü/Dizüstü Sürümü (CD Kalıbı)
Bu sürümü indiriyorum..
Buradan ubuntuyu indirmeye başladım. 2.5 saat filan süreceğini söylüyor..
Sabırla bekliyorum.
Siz de bekleyin..
Bu arada yazıları okumaya devam ederken başka birşey farkettim. Aslında bir de DVD sürümü varmış indirilebilecek aynı sayfada aşağılarda.. Ubuntu için hazır programları vs. içeriyormuş.. Ama Benim indirme işlemim %13 tamamlanmaya başladığı için bunu iptal edip DVD sürümünü indirmeyeceğim. Çünkü DVD sürümündeki ek programlar daha sonra manual indirilip kurulabiliyormuş..
Bir de ayrıca Ubuntunun her yeni sürümü çıktığında; Sistem > Yönetim > Güncelleme Yöneticisi yolu ile kullandığınız sürümü en son sürüme kolayca güncelleyebiliyormuşuz..
Sayfanın en altında şunları gördüm;
Ücretsiz CD Siparişi
Ücretsiz CD siparişi vermek için
[Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] yer alan adresini ziyaret edebilirsiniz.
KDE Masaüstü ortamına sahip Ubuntu (Kubuntu) sürümünü indirmek için
[Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] tıklayabilirsiniz.
XFCE Masaüstü ortamına sahip Ubuntu (Xubuntu) sürümünü indirmek için
[Sadece kayitli uyeler linkleri gorebilir. Kayit icin tiklayin...] tıklayabilirsiniz.
Buradan anladığım kadarıyla, KDE ve XFCE şeklinde ayrı ayrı farklı masa üstü ortamları da varmış.. Henüz bunların ne anlama geldiğini bilmiyoruz, gerçi KDE Desktop diye çok eskiden kurduğum bir linux versiyonu hatırlıyorum onda KDE desktop vardı ve Windows gibi dizayn edilmiş masa üstü demekti sanıyorum ama, zamanla bu terimleri daha iyi anlayacağız.